AKTUALITY 2010

 

Vánoční chovatelská anketa

Názory a zkušenosti našich  chovatelů  a milovníků plemene naleznete _zde_                                             (18.12.2010)

 

Změna majitele, foto, plemenní hřebci, hlášení připouštění, odkaz

Novou majitelkou podílové klisničky Eshret (Edita Sluková) se stala paní Eva Kutilová

Novou majitelkou plnokrevného hřebce Stambul (Sdružení Dalida) se stala slečna Kateřina Králová

Aktualizované fotografie u hřebce 1185 Džasman.

Doplněni plemení hřebci                                                                                                                         plnokrevní: Dahylly, 1185 Džasman, Paolo                                                                                                   podíloví: Samsyk

V sekci Hříbata naleznete nahlášená připuštění na rok 2011

Do Odkazů  doplněna pí S.Weber, Švýcarsko                                                                                             (17.12.2010)

 

Kastrace, oprava původu

Hlášena kastrace podílového hřebce Segal.

Oprava původu podílového hřebce  Erzy Gul (uveden Lakmus, platný Garut) - přeřazení do linie Gundogar.                                                                                                                                                                                (10.11.2010)

 

Změna majitele

Novou majitelkou plnokrevné klisny Al Laura (Jiří Schwarz) se stala slečna Klára Šrámková.                           (5.11.2010)

 

Změna majitele, prodej

Novou majitelkou podílového hřebečka  Degerli  (Edita Sluková) se stala paní Lucie Ostatnická.

Na prodej nabídnuta plnokrevná klisna  Alexandrija.                                                                                                   (4.11.2010)

 

Import

Dne 7.10.2010 přicestoval zpět do ČR hřebec 1185 Džasman (V.Chabliev, SR), jeho majitelkou se stala sl. Michaela Prausová.                                                                                                                                                                (8.10.2010)

 

Změna majitele

Novou majitelkou podílového  valacha  Eman (Petra Marešová) se stala slečna Kateřina Hájková.                (6.10.2010)

 

Koně v ČR, Foto, Úhyn, Prodej

Do koní v ČR doplněny klisny Alexandrija  a  Al Keik.

Aktualizovány fotografie u klisny Al Vega.

Uhynula podílová klisna Geljek.

Na prodej nabídnut podílový hřebeček Mahvir

Nové fotografie v sekcích  Koně a lidé, Hříbata,  Různé, Jaro-léto V sedle, Umělecké.                             (25.9.2010)

 

Změna majitele, Foto

Novým majitelem plnokrevné klisny  Dogulmak (Zdenka Skopalová) se stal pan Markus Hubmann, Rakousko.

Aktualizovány fotografie u koní Paolo a Patysh.                                                                                          (15.9.2010)

 

Foto

Aktualizovány fotografie u koní Dilemek, Manlayly, Ginger, Mignard, Samsyk, Epey                                (14.9.2010)

 

Nebeský argamak 2010, Výstava "Koně v akci", Změna majitele

Ve dnech 27.-29.8.2010 proběhl Světový šampionát achaltekinských koní v Moskvě. Článek P.Marešové         naleznete _zde_

Krátký článek a fotografie z výstavy "Koně v akci" naleznete _zde_

Změna majitele u polokrevného hřebečka Al Jasan (Marcela Věrčáková), novou majitelkou se stala Lenka Vokálková.                                                                                                                                                                               (13.9.2010)

 

Registrace hříbat, licentace hřebců

Informace k registracím koní a udělení licence hřebců najdete _zde_                                                            (8.9.2010)

 

Výročí pochodu Ašchabád - Moskva

Dnešní den 22.8. přesně před 75lety se uskutečnil dojezd legendárního pochodu z Ašchabadu do Moskvy. Článek P.Marešové naleznete _zde_                                                                                                                      (22.8.2010)

 

Pozvánka na výstavu "Koně v akci"

Výstavy Koně v akci 3.-5.9.2010 v Pardubicích se tentokrát zúčastní 5 achaltekinských koní.  Plnokrevní achaltekinští  hřebci Damask (maj. Zdenka Skopalová) Paolo a Patysh (maj. Edita Sluková) a podíloví hřebci Mignard a Samsyk (maj. manželé Gálovi).
(22.8.2010)

 

Vytrvalost, Registrace

Karin Kormanová s klisnou Allastar získaly vynikající 2. místo v soutěži CEI** na 120km, konané 7.8.2010  německém Kreuthu.                                                                                                          

Termín pro zaslání podkladů pro registraci letošních hříbat, ev. licentace plemeníků, je do 30.9.2010. Podklady možno poslat klasicky poštou na adresu Petra Marešová, Tukleky 3, 396 01  Humpolec, ev. emailem achalteketukleky@seznam.cz.     (20.8.2010)

 

Foto

Nové fotografie v sekcích Hříbata,  Různé V sedle.                                                         

Nové  fotografie u koní   Abra, Damask,  Dilemek,  Dayaw Durmush,  Degerli,  Eshret, Gaspur, Meshhur,  Samsyk.                                                                                                                                                                                 (17.8.2010)

 

Mezinárodní šampionát ATF 2010

Letošní šampionát proběhl  ve dnech 17.- 18.7. 2010 v areálu národního hřebčína v Rosiéres aux Salines, poblíž města Nancy ve Francii.  Článek Zdenky Skopalové, výsledkovou tabulku a fotografie naleznete_zde_          (25.7.2010)

Vytrvalost

10.7.2010 dosáhla vynikajícího výsledku na vytrvalostních závodech CEI** na 120km ve Starých Zukowicích v Polsku Karin Kormanová s klisnou Allastar, když získaly 2.místo a zároveň Cenu kondice.                                   (15.7.2010)

Změna majitele

Novou majitelkou podílového valacha Mermer Tai (farma GG) se stala Michel Foster.                                      (11.7.2010)

Foto

Nové fotografie v sekcích Hříbata,  Různé V sedle,  Stádo Jaro-léto.                          

Přidány  fotografie u koní   Dahylly, Degerli, Eshret, Everda, Patysh, Paolo.                                                   (10.7.2010)

 

Prodej, nové foto, vytrvalost

Na prodej nabídnut plemenný hřebec Dubler. 

Nové fotografie v sekcích Koně a lidé, Hříbata,  Různé, Jaro-léto.                                    

3.7.2010 proběhly vytrvalostní závody ve Sloupu v Čechách, v soutěži st. Z na 40km zvítězila podílová achaltekinská klisna Miahry v sedle se svojí majitelkou Veronikou Šulcovou. Kompletní výsledky naleznete na www.vytrvalost.com                                                                                                                                                               (7.7.2010)

 

Nová linie Gundogar

Odštěpením od linie Gelišikli vznikla nová linie, která byla uznána za samostatnou v loňském roce 2009. Zakladatelem je hřebec 699 Gundogar.

Změna se týká těchto koní:                                                                                                                 PLNOKREVNÍ: Agarjanka, Aiša, Gigiz a Patysh

PODÍLOVÍ: Adži-Gul, Adžisan, Arbai, Čánka, Dakar, Daleth, 41/385 Dara, Egira, Elvar, Etina, Gašir, Gromal, Gulyuma, Heda, Majzad, Marinar, Mehr, Šermel, Šogaz.                                                       (30.6.2010)

 

Prodej

K prodeji nabídnuta podílová klisna  Ginger a hříbata Degerli a Eshret.                                                                               (28.6.2010)

 

Foto

Nové fotografie v sekcích Koně a lidé, Hříbata,  Různé                                                                     Aktualizované fotografie u koní Gaspar, Gelshah, Darakhshan,  Ghadir.                                                           (25.6.2010)

 

Koně v ČR, nové foto

Do sekce koní v ČR přidán plnokrevný hřebec Karim. Tento hřebec je nabídnut na prodej. 

Aktualizované fotografie u koní Dahylly, Darakhshan, Dayaw Durmush, Derya, Djeren-Djan, Dogulmak, Ghadir, Gyl, Gelshah, Mukam, Meshhur  a Gaypat.                                             

Nové fotografie v sekcích Hříbata, Koně a lidé, V sedle a Jaro-léto.                                                        (19.6.2010)  

 

Foto

Nové fotografie v sekcích Různé,  Koně a lidé, Hříbata, Jaro-léto  a Stádo.                                                    (26.5.2010)

 

Hříbata

16.5.2010 narozen podílový hřebeček Meshhur (Mignard - Geljek), chovatel Vlasta a Petr Gálovi.                  (19.5.2010)

 

Hříbata

16.5.2010 narozena plnokrevná klisnička Abra (Abebe - Alsanta), chovatel Edita Sluková, naleznete ji i ve fotogalerii v sekci Hříbata                                                                                                                                                    (17.5.2010)

                      

Import

13.5.2010 přicestoval z Itálie do Čech plnokrevný hřebeček Omid, majitelky Petry Marešové.                          (14.5.2010)

 

 Kastrace, nabídka k prodeji, změna majitele, foto

Dne 9.5.2010 byl vykastrován hřebec Syrgyn, majitelky Karin Kormanové.                                

Na prodej jsou nabídnuti podílový hřebec Mahriban a podílový valach Mermer Tai, doplněna jeho fotogalerie

Změna majitele u plnokrevného hřebečka Gaspar (Petra Marešová) Linda Welsch                          

Nové fotografie v sekcích   Koně a lidé,  Různé,  V sedle, Jaro-léto                                                                   (11.5.2010)

 

Foto

Doplněné fotografie u koní Gaspur Dayaw Durmush, Pallamak a přidány nové fotografie v sekcích Různé,  Hříbata  a  Koně a lidé                                                                                                                               (5.5.2010)

Hříbata

18.4.2010 narozen podílový hřebeček Mahvir (Mingam - Gwineth), chovatel Monika Dvořáková                                                                                                                                                         (5.5.2010)

Hříbata

2.5.2010 narozen podílový hřebeček Dayaw Durmush (Damask - Gaspur), chovatel Jiřina Simandlová             (3.5.2010)

Endurance

17.4.2010 proběhly vytrvalostní závody v Kašovicích u Velkých Popovic. Hobby soutěže na 24 km se zúčastnil plnokrevný achaltekinský valach Kulisakan, který v sedle se svojí majitelkou M. Litovovou, obsadil 9. místo (z celkem 18 účastníků), s průměrnou rychlostí 17.899 km/hod.

V soutěži stupně Z na 48 km startovala podílová achaltekinská klisna Miahry, která v sedle s V. Šulcovou  dokončila na 5. místě (celkem 31 účastníků ) při průměrné rychlosti 17,767 km/h _zde_                                      3.5.2010

 

)

Foto

Doplněné fotografie u koní Alsanta, Mathan, Everda, Degerli, Patysh, Paolo  a přidány nové fotografie  v sekcích Různé, Podzim-zimaHříbata.                                                                                                             (1.5.2010)

 

Změna majitele

Novou majitelkou podílové klisny Gashmi  (Simona Fialová) se stala Ing.Monika Coufalová.                             (28.4.2010)

Prodej

K prodeji nabídnut podílový hřebeček  Al Jasan                                                                                         (23.4.2010)

Foto

Nové fotografie v sekcích Různé,  Koně a lidé, V sedle Podzim-zima Hříbata a doplněny fotogalerie hříbat Jangi, Gaspar, Dilemek a Manlayly                                                                                                                              (20.4.2010)

Foto

Nové fotografie v sekcích Hříbata Různé a doplněné foto u klisničky Darakhshan.                                        (17.4.2010)

 

Hříbata

16.4.2010 narozena plnokrevná klisnička  Darakhshan (Gumon - 2698 Davenda), chovatel Petra Marešová.

 

Valná hromada ČSCHAT


Valná hromada ČSCHATu se bude konat 1.5. 2010 od 11:00 v Pizzerii Antonio, ul. U Národní Galerie 482, 156 00, Praha 5 - Zbraslav.
(9.4.2010)

Foto

Nové fotografie v sekcích Koně a lidé, Hříbata V sedle.                                                                                          (9.4.2010)

 

Změna termínu

Šampionát achaltekinských koní ve Francii o kterém jsme vás níže informovali, má změnu termínu.                  Akce proběhne ve dnech 17. -18.7. 2010  ttp://www.akhal-teke.fr/articles.php?lng=fr&pg=290                                               (9.4.2010)

 

Změna majitele

Novou majitelkou plnokrevné klisny Djady Djan (Petra Marešová) se stala paní  Sandra Weber, Švýcarsko       (30.3.2010)

Foto

28.3.2010 nové fotografie v sekcích Koně a lidé a Hříbata a doplněn původ a foto kobylky  Eshret.

 

Hříbata

25.3.2010 se narodila podílová klisnička Eshret (Karakaisu - Everda) chovatel, Edita Sluková.

24.3.2010 se narodil podílový hřebeček Degerli (1185 Džasman - Mathan) chovatel, Edita Sluková. 

 

Hříbata

9.3.2010 se narodila plnokrevná klisnička Manlayly (Damask - Meksika) chovatel Zdenka Skopalová.

 

Foto

6.3.2010 nové fotografie v sekcích Podzim-zima, Koně a lidé a Hříbata.

 

Šampionát achaltekinských koní ve Francii

 

31.7. a 1.8.2010 proběhne ve Francii v Rosières-aux-Salines Equestrian Centre (30 km od Nancy) Šampionát achaltekinských koní. Šampionát proběhne v rámci tzv. "Chovatelského týdne", kdy by mělo být návštěvníkům       a odbornému publiku předvedeno více než 600 koní různých plemen chovaných ve Francii.

Očekávaná účast z řad achaltekinců je očekávána v počtu 70 koní, není vyloučena ani účast koní z Ruska. Předsedou komise rozhodčích je Tatyana N. Ryabová.

Více informací, vč. přihláškových formulářů, bude umístěno na webu francouzské asociace www.akhal-teke.fr         a samozřejmě i na web ČSCHATu.       _Předběžný program_

 

 

Změna majitele

Novou majitelkou podílového valacha Pallamak se dne 30.1.2010 stala slečna Kateřina Bozděchová

 

Foto

22.2.2010 doplněny fotogalerie letošních hříbat Jangi, Gaspar a Dilemek, přidána fotografie podílového valacha Arbai a nové fotografie v sekcích  V sedle a Hříbata.

 

Reportáž, Foto

18.2. 2010 přidána reportáž z körungu pony a speciálních plemen v Mnichově a doplněna fotogalerie hřebce Paolo a Patysh.

 

Hříbata

15.2.2010 narozena plnokrevná klisnička Jangi (Samurai - Jana Jan), chovatel Petra Marešová.

13.2.2010 narozen plnokrevný hřebeček Dilemek (Damask - Sirena), chovatel Viktor Barsa.

 

Hříbata, odkaz
 

12.2.2010 se narodil plnokrevný hřebeček Gaspar (Gumon - Grusť), chovatel Peta Marešová.

12.2. 2010 přidán odkaz na potomka podílové klisny Gashmi (ČT hřebeček Taargash).

 

Prodej

30.1.2010 K prodeji nabídnuta plnokrevná klisna Dogulmak.

 

      

webmaster © Zdenka Skopalová 2010